Authentiek en innovatief IK9024 - het eerste inductie fornuis met afzuiging

IK9024 serie inductie fornuizen met afzuiging

Vanwege de interne afzuiging en de zeer compacte bouw ontstaan er vele en diverse nieuwe keuken-ontwerp-mogelijkheden.

Fris uw bestaande keuken op of voorzie uw nieuwe keuken in een klap van deze totaaloplossing!

6 functies in 1

Inductie koken – oven – magnetron – afzuigen – actieve luchtverfrisser

Green818 luchtreiniger

Op alle inductie fornuizen met afzuiging uit de IK9024 serie kunt u optioneel de EFP9024 plasmafilter plaatsen.

Energie besparen tot 40%

Energie besparen en lucht verbeteren wordt daardoor bijzonder eenvoudig! Lees meer…

Mogelijkheden kleur & bovenkant

De IK9024 fornuizen zijn leverbaar in volledig roestvast staal (RVS 304) of gespoten in de kleuren mat en hoogglans zwart. Kiest u voor kleur gespoten dan heeft u tevens de keuze uit roestvast kookgedeelte of op kleur gespoten bovenkant.

Uitvoeringen met bovenrand in RVS
Uitvoeringen met bovenrand in kleur

Modern Design

De IK9024 serie fornuizen geven u 4 krachtige inductie zone’s om op te koken. Een luxe 72 liter oven-magnetron en krachtige energiezuinige afzuiging. Daarnaast zijn de fornuizen voorzien van een ruime opberglade.

De vormgeving is strak en modern en met een 78 cm romphoogte zeer geschikt voor West-Europese huishoudens. Door de compacte bouw en eenvoudige installatie ontstaan er veel nieuwe keuken-ontwerp-mogelijkheden.

Nu leverbaar voor verdiepte werkbladen #IK9024-Plus #65cm diep

Elementi di Cucina staat voor innovatie. Het downdraft fornuis van Elementi di Cucina is vanaf nu leverbaar specifiek geschikt voor werkbladen van 65 cm diep. Met de IK9024-plus sluit het downdraft fornuis vanaf nu altijd perfect aan bij uw werkblad. 

Eenvoudig installeren

Naast de multifunctionaliteit, de compacte bouwwijze en de luxe uitstraling is het fornuis eenvoudig te installeren.

Intern afzuigen werkt dat?

Afzuigsystemen werken allemaal volgens hetzelfde natuurkundig basisprincipe. Rook, dampen en -geuren stijgen met maximaal één meter per seconde op. Kookveldafzuiging werkt doordat er met een hogere snelheid per seconde naar beneden wordt afgezogen. Er ontstaat daardoor een dwarsstroming waarmee de kookdampen efficiënt en direct bij de kookplaat worden afgezogen. Dit in tegenstelling tot bij een afzuigkap boven een kookplaat waar etensgeuren kunnen ontsnappen om zich vervolgens door je keuken verspreiden.

Gezuiverde lucht

Geen nare geuren alleen frisse lucht. De kookveldafzuiging laat kookdampen en -geurtjes niet eerst opstijgen, maar zuigt deze meteen weg bij de bron: direct bij het kookveld, recht uit de pan. De bijhorende kookdampen krijgen de kans niet om op te stijgen en zich in de keuken te verspreiden. Desgewenst kan er een filter achter het fornuis geplaatst worden.

De belangrijkste voordelen van een filter; installatiegemak, het realiseren van een gezond luchtklimaat in huis en energiebesparing.

Krachtig afzuigen luchtsnelheid ca. 8 m/s (840m³/u)

Onze fornuizen met interne afzuiging zijn voorzien van de modernste technieken. De ventilatoren gebruiken de modernste GreenTech EC techniek van EBM/Papst.

Onze fornuizen halen een luchtsnelheid van circa 8 m/s. Bij een afzuigvolume van 840 m³.

Dealer bezoeken?

Onze dealers vertellen u graag meer over onze unieke producten. Maak snel een afspraak…

Koken en fijnstof Onderzoek wijst hoge concentratie fijnstof bij koken uit

Bakluchten die vrijkomen bij het koken zijn lang vooral gezien als een geurprobleem, echter is uit onderzoek gebleken dat in woningen de concentratie fijnstof enkele uren na het koken enorm hoog kan zijn. Het braden van vlees en het wokken van groenten blijkt de meeste fijnstof te genereren. (Zie film TNO)

Informatie ontvangen?

Wij sturen u graag meer informatie toe!

3D Bekijk de IK9024 in 3D

Tijdens de MOW gehouden in september 2020 zijn opnamen gemaakt van in de volledige showroom van RWK/Kuhlmann te Lohne Duitsland. Bekiijk in 3D door te klikken op de play button.