IK9024 fornuizen besparen tot 40% energie!

IK9024 fornuizen besparen tot 40% energie!

Wat veel mensen niet weten is dat een afzuigkap een verborgen energieverslinder is. Enerzijds vanwege de motor anderzijds vanwege het feit dat de afgezogen lucht verwarmd naar buiten wordt getrokken en evenzoveel wordt aangevoerd de koude lucht via ramen en buitendeuren en gaten en kieren.

Een afzuigkap met aansluiting naar buiten en een goed geïsoleerde woning gaan niet samen!

Heeft u een goed geïsoleerde woning en opent u tijdens het koken uw ramen of deur niet,  dan werkt uw afzuigkap met een aansluiting naar buiten in het geheel niet (denk aan een stofzuiger waarvan  de slang beklemd wordt).

Zet u wel uw ramen en deuren openen dan trekt u ongeveer 300 kuub aan koude lucht naar binnen ( lees: Lente akkoord nieuwbouw woningen)

Bij een gemiddelde kooktijd van 30 minuten is dat ongeveer 150 kuub aan lucht die uw afzuigkap per dag afzuigt naar buiten en daardoor dus naar binnen zuigt aan koude lucht (indien u een raam of deur openzet voor afdoende werking).

Hoeveel energiebesparing is er mogelijk?

In het geval van een CV ketel op gas verbruiken wij ongeveer 1300 kuub gas gemiddeld in totaal tijdens de 5 koudste maanden per jaar voor de gehele woning. Voor het gemak nemen we daar 1000 kuub gas van wat we nodig hebben om de leefomgeving van gemiddeld 120 m2 te verwarmen.

120 m2 is bij een plafondhoogte van 2.5 meter 300 kuub inhoud. U zuigt dus 150 kuub per kookbeurt weg en vervangt die afgezogen lucht voor koude buitenlucht.  Bij de huidige gasprijs 2,5 euro per kuub gas kost het verwarmen van het woongedeelte 2500 euro per jaar. Waarop u dus door het niet naar binnen zuigen , maar binnen houden van de lucht tot de helft van het verbruik kunt besparen. Dat is dus aanzienlijk!

De IK9024 fornuizen: energiebehoud (terugwinning) en lucht zuivering komen samen in 1 apparaat!

De IK9024 inductie fornuizen met afzuiging zijn optimaal afgestemd op de kooklucht reiniger waardoor de optimale werking gegarandeerd wordt. De luchtreiniger werkt jarenlang onderhoudsvrij en neemt gegarandeerd alle kookluchten weg. Tevens is het zo dat pollen en fijnstof uit uw omgeving worden gefilterd. Daarnaast wordt de verwarmde afgezogen lucht niet onttrokken uit uw leefomgeving waardoor er energiebehoud blijft.

CleanAir Green818 kooklucht reiniger

Aangenaam koken en veel bijkomende voordelen:

Naast dat u de beschikking heeft over 4 bridge zones inductie, een 71 liter oven en magnetron en een opberglade beschikt u samen met de integreerbare kookluchtreiniger over de volgende voordelen:

  • Energiebesparing tot 40% vanwege warmtebehoud in uw kookomgeving
  • Verwijderen van hinderlijke kookluchten
  • Ontdaan van pollen en fijnstof
  • Rustige en geruisloze werking
  • Systeem perfect op elkaar afgestemd
  • Alles compact gebouwd in een geoptimaliseerd apparaat
Informatie aanvragen
BEL MIJ