#installatie gemak

Elektrisch

aansluiten

Het aansluiten elektrisch geschied doormiddel van een 5 aderige neopreen kabel (3~N). Hiervoor heeft u in uw woning een krachtaansluiting nodig. Overigens geldt dit voor alle inductiefornuizen van 90 cm breed. Het is aanbevolen om het aansluiten door een erkende installateur te laten doen!

/product/inductie-fornuis-met-kookveldafzuiging-ik9024-ix/
/product/inductie-fornuis-met-kookveldafzuiging-ik9024-ix/
Lucht afvoer

Lucht afvoer

De kookveldafzuiging zuigt kookdampen en -geurtjes meteen weg bij het kookveld, maar waar blijft deze lucht? Er zijn 2 mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is om de lucht op de ouderwetse manier naar buiten af te voeren. Nadeel bij geïsoleerde woningen is dat het afzuigvermogen van het fornuis groot is en er voldoende aanvoer van frisse/zuivere lucht moet zijn. Er zijn 2 aansluitmogelijkheden, namelijk rond 125 en rond 150. Deze moet aangesloten worden op eigen installatiemateriaal.
De nieuwe moderne manier is door middel van een luchtzuiveringsfilter. Bij deze energiezuinige optie wordt de gezuiverde lucht terug de ruimte in geblazen. Via deze manier werkt het afzuigprincipe vele malen efficiënter. Er zijn een aantal varianten mogelijk.

Lees meer over het filter

    Bel Mij      Informatie aanvragen